Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 33 1.7 8 клапана - не пали на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 33 1.7 8 клапана - не пали на бензин

Здравейте колеги, колата ми е с газова уредба Ловато от 9 месеца, през тези месеци съм изминал 35 000 км. без никакъв проблем. От както имам газовата уредба колата не е гърмяла никога. От вчера не ще да запали на бензин.
    На бутане включена на бензин пали на първия метър.На газ паля обръщам на бензин и колата работи перфектно, на газ също, просто отказва да пали на бензин.
    Акумулатора е чисто нов от вчера както и кабелите и свещите и пак не пали на бензин.
    Колата е алфа 33 1.7 IE 8 клапана без ландо сонда.
    Проверено, свещи работят, бензинова помпа работи, налягане на бензина 2,9.
    Копчето за газовата уредба работи.
    Last edited by terfenliata; d.m.y г., 20:36. Основание: пропуск
    ALFA ROMEO 33 1.7 IE с климатикsigpic

Както винаги- Тоци Бегали!
    Колега, захвани се да си почистиш клемите и буксите, където се сетиш.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Здравейте колега Mordohy, днес изчистих всички букси и клеми на датчиците, дебитомера, акумулатор, комп., дюзи и всички други които видях. Колата взе да пали на бензин когато копчето за газта е на автоматичен, когато е само на бензин не ще да запали. Пробвах с чисто ново копче за газта но проблема си остана.
      Тази кола имали някъде букса за диагностика, във Свиленград само аз сам с такава алфа и всички майстори вдигат рамене.

Comment

Първоначално публикувано от terfenliata Покажи съобщение
        Тази кола имали някъде букса за диагностика, във Свиленград само аз сам с такава алфа и всички майстори вдигат рамене.
        Този инжекцион не се закача за нищо. Не подлежи на компютърна диагностика, доста е стар. Там всичко се диагностицира ръчно.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
          Този инжекцион не се закача за нищо. Не подлежи на компютърна диагностика, доста е стар. Там всичко се диагностицира ръчно.
          Освен това, на тебе не ти трябва автоматика, а някой да ти я изреже и да си я сложиш твърдо: газ-бензин.Аз съм( бях) И съм (бях) много доволен.
          За подробности на личноили порови в газовия раздел!Там с Роби сме обсъдили проблема и как се прави!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Значи разкачих газовата за да пробвам без нея - запали с много вартяне, угасихя и след това не запали повече. Закачих газовата запалих на газ обърнах на бензин колата работи нормално. Угасих я сложих копчето на автоматичен и запали от раз на бензин, но само на бензин неще.
            Ще пробвам и това с копчето само газ -бензин.

Comment

май някое реле на газовата ти прави магарии.
              точка

Comment

Ами аз защо ги бях изрязал всички простотии!
                Бас държа, че клемореда на урудката за првключване е с нагорели клеми!
                За втори заподозрян е главното гааджийско реле!
                Колега, дай малко повече инфо за газовата инсталация, защото от нея идва всичко!
                Снимай, каквото ти падне и качвай да се пулим и умуваме!

Comment

Здравейте колеги, изчетох всички теми в раздела алфа 33 и намерих две теми от 2008г. в които се описват същите проблеми, а именно колите не палят на бензин но след като запалят на газ и обърнат на бензин работят добре. В едната тема колата се е оправила след смяна на дебитомер, а другата е оправена от Лисан но не пише как.
                  В град Любимец на 15км. от Свиленград имам приятел със същата кола. Отидох при него и свалихме неговия дебитомер. Сложихме го на моята кола, завъртях ключа и колата запали. Пробвах 10 пъти. При всичките опити колата запали от първия път. Сложихме моя дебитомер на неговата кола и колата запали един път, но при другите опити не можа да запали.
                  Не мога да разбера как се е развалил като колата не е гърмяла нито веднъж. Външно дебитомера си е много добре. От вътре също е добре, пистата му не е изстрита. Явно нещо се е развалило. Да попитам колко струва такъв дебитомер .

Comment

дебитомера дали работи се проверява само с измерване, нищо че като гледаш пътечките са добре. иначе май само употребяван може да купиш.
                    точка

Comment

Съвет!

Ако намериш дебитомер втора употреба, го пробвай на място! Хем ще провериш номерата върху корпуса, както и входящия и изходящия отвор дали пасват, хем дали работи! И никога не го чисти с парцали, бъркайки в отворите му! Пишеш,че си почистил дюзите, ама как? Дано да е на ултразвук! Това е важно за паленето на бензин!
                      Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Здравейте колеги, по колата не остана букса и клема която да не съм почистил и напръскал с контактен спрей. Резултатът е следния:
                        - колата започна да пали на бензин от всеки опит, но сутрин когато е студена не ще да запали на бензин. След като я запаля на газ обръщам на бензин и като загрее започва да пали на бензин.
                        - червената лампа на алфаконтрола изгасна
                        - предните стъкла се движат много по бързо
                        - може да си внушавам но и фаровете светят по силно
                        След всичко това остана да я накарам да пали сутрин като е студена на бензин.
                        Къде се намира температурния датчик който дава данни на компютъра двигателя дали е топъл или студен.

Comment

като застанеш пред колата, от лявата страна долу под колектора. около щеката за масло е, букса с 2 кабела.
                          точка

Comment

Working...
                          X